Efterår 2018 - Forår 2019 03.09.2018  -  31.08.2019
Vejledning

05. Rytme, spring 1.-2. kl. pi (H05)
Rytme og spring - 1.-2. kl. piger

Torsdag kl. 16.30 - 18.00 OPSTART uge 38

Her er holdet for piger, som har lyst til at lave gymnastik, springe, lege, hoppe og danse.

Vi skal lave små serier til god musik, vi skal lære at springe rigtige spring, og vi skal lege og have det sjovt sammen.

Sæsonen sluttes af med to opvisninger hhv. i Haderslev i weekenden 9.-10. marts 2019 og Vojens lørdag den 23. marts 2019, hvor vi forventer at alle gymnasterne deltager.

Prisen er DKK 800,-, hvoraf DKK 400,- går til kontingentet og DKK 400,- går til opvisningsdragten.

Mød op og prøv en gang eller to for at se, om det er noget for dig.

Vi glæder os til at se dig!

Dorte, Cecilie og Heidi

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

06. Spring 1.-3. kl. drenge (H06)
Spring 1.-3. kl. drenge
 
Onsdag 16.30 - 17.45 OPSTART uge 37
 
Holdet for drenge i 1.-3. kl. som gerne vil springe, lege.
 
Der vil når opvisningerne nærmer sig kunne være fælles træninger med holdet 4.-7. kl. drenge, som normalt træner kl. 18.00 - 19.00.
 
For at kunne deltage på holdet skal gymnasterne have tøj på som de kan bevæge sig i og ikke cowboyshorts.
 
Sæsonen sluttes af med to opvisninger hhv. i Haderslev i weekenden 9.-10. marts 2019 og Vojens den 23. marts 2019, hvor vi forventer at alle gymnasterne deltager.
 
Prisen er DKK 750,-, hvoraf de DKK 400,- går til kontingentet og de DKK 350,- går til opvisningstøj.
 
Seje springhilsner
 
Ole og Heidi
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

07. Rytme, spring 3.-6. kl. pi (H07)
Rytme, spring 3.-6. kl. piger
 
Tirsdag kl. 17.00 - 18.30 OPSTART uge 37
 
Vi glæder os til at komme i gang med en super fed sæson, og vi håber på at se mange friske piger fra 3. - 6. klasse, som er klar på at lave en masse gymnastik, både rytme og spring. Her er plads til alle uanset om man har gået til gymnastik før eller ej, sjovt skal det nok blive!

Vi garanterer for, at I får pulsen op og sved på panden. Derudover ser vi også, at der skal være plads til sjov og ikke mindst det sociale.

Vi forventer at alle gymnaster deltager til opvisningerne hhv. i Haderslev i weekenden den 9.-10. marts 2019 og Vojens lørdag den 23. marts 2019. 

Prisen er DKK 800,-, hvor de DKK 400,- går til kontingentet og de DKK 400,- går til opvisningsdragten.
 
Vi glæder os til at se dig.
 
Hilsen
Louise, Maja, Malene og Rikke
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

08. Spring 4. - 7. kl. drenge (H08)
Spring 4.-7. kl. drenge
 
Onsdag kl. 18.00 - 19.30 OPSTART uge 37
 
Holdet for drenge i 4.-7. kl. som gerne vil springe.
 
Der vil når opvisningerne nærmer sig kunne være fælles træninger med holdet 1.-3. kl. drenge, som normalt træner kl. 16.30 - 17.45.
 
For at kunne deltage på holdet skal gymnasterne have tøj på som de kan bevæge sig i og ikke cowboyshorts.
 
Sæsonen sluttes af med to opvisninger hhv. i Haderslev i weekenden 9.-10. marts 2019 og Vojens den 23. marts 2018, hvor vi forventer at alle gymnasterne deltager.
 
Prisen er DKK 750,-, hvoraf de DKK 400,- går til kontingentet og de DKK 350,- går til opvisningstøj.
 
Seje springhilsner
 
Ole og Heidi
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

10. Step-aerobic (H10)

Step-aerobic suppleret med lidt yoga

 
Tirsdag 19.30 - 21.00 OPSTART uge 37
 
Holdet er for dig, der kan lide at få pulsen op, sved på panden og træne til musik.
 
Timen vil bestå af opvarmning, stepkoreografi (serie), udholdenheds-/styrketræning og udstrækning.
 
Det er for alle, da koreografien vil være bygget op på en sådan måde at man kan "stige af" på det niveau der passer bedst (lag på lag opbygning).
 
Vi vil desuden nogle gange i løbet af sæsonen få besøg af Marie Skødt, som vil lave lidt yoga sammen med os, yoga indeholder bl.a. smidighedstræning og er derfor et fint supplement til elementerne i steptimen.
 
Hvad er step egentlig?
Step er intensiv og effektiv træning på en 10-25 cm høj stepbænk. Steptræning blev opfundet sidst i 1980’erne i USA og er nu udbredt til hele verden.

Step består af gang, step ups, og løfttrin (spark m.m.) i forskellige kombinationer og variationer samt overkropsbevægelser op og ned af en stepbænk. Pulsen er høj, men ledbelastningen er lav. Belastningen kan varieres ved at ændrebænkenshøjde. Har du i forvejen lidt problemer med knæet, bør bænken være så lav som muligt. Step eren aktivitet, som kan udøves af både kvinder og mænd, unge og gamle. Et træningspas består typisk af opvarmning (7-10 minutter), konditions-/koordinationstræning og nedkøling (40-50 minutter) og udstrækning (5-10 minutter). Derudover har jeg medtaget udholdenheds-/styrketræning (20-30 minutter), inden udstrækningen.

Step er især godt for ben og baller, og udføres det rigtigt med sikre trin på stepbænken, er der ikke stor risiko for skader. Det er konditionstræning med trinkombinationer af forskellig sværhedsgrad til musik.

Jeg kører gerne med den samme serie flere gange i træk, da det giver større mulighed for højt tempo og sved på panden.

Der er kun syv grundtrin som let kan læres af alle: Basisstep, step hælspark, step spark, step knæløft, step kick (spark med helt strakt ben, frem, ud eller bagud), step out jack og lungestep. Desuden er basisstep det samme som almindelig gang, bare op, op, ned, ned, og i en typisk steptime er over halvdelen af alle stepmønstre basisstep og gåtrin. Trin med navne som V-step, A-step, T-step, U-step, Z-step, mambo, pivot, jazzstep og stomp er alle gangvariationer.

Det kunne lyde som om step så er dræbende kedeligt, men det er ikke tilfældet. Alle trin, både basisstep og løfttrin, kan varieres og kombineres i en uendelighed… rytmeskift, gentagetrin, drejninger og stilændringer, med funk og latinstil, er med til at gøre step til en varieret og sjov træningsform.

Mange kommer til steptræning for at få rørt hjerte og muskler, men en anden af steptræningens store fordele, i forhold til eksempelvis steptræning på en trappemaskine, er at man også får trænet koordinationsevnen, rytmesans, rumsans og balanceevne, hvilket giver en alsidig og funktionel træning.

Intensiteten i steptræning påvirkes både af bænkhøjden, steptempo, steptrin, antal kilo kropsvægt, fedtfri kropsmasse og benlængde, og faktisk er bænkhøjden sammen med kropsvægten ansvarlig for over ¾ af iltoptagelsen.

Har du lyst til pulstræning til musik, er step alle tiders: Op og ned, frem og tilbage, fra side til side og hele vejen rundt, til motiverende musik og instruktion – så flyver tiden af sted og man kommer i form næsten uden anstrengelse.

HUSK! Gode indendørssko, drikkedunk med vand og et håndklæde, både så du kan tørre svenden af, men også til at lægge ud på måtten til timens sidste elementer.

Vel mødt!
 
Dorte Fink Schultz 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

11. VAP - Vojens Aspirant Pige (H11)
VAP - Vojens Aspirant Piger
 
Onsdag fra 18.00 - 19.30
VGIE, i hal 2
 
VAP er et hold for gymnastikglade piger, der er fyldt 16 år og er klar til udfordring og udvikling inden for rytmisk gymnastik. På VAP er der ingen krav for erfaring, men det forventes, at man har ambitioner omkring gymnastikken og at man møder motiveret op til træningerne. Vi stræber efter at udfordre alle gymnasterne på deres eget niveau og desuden udfordre jer på områder I måske ikke har arbejdet med før, såsom dans, teknisk træning, impro, spring over gulv, redskab og alt hvad hjertet ellers begærer.
Da VAP fungerer som aspiranthold til VØP, er det et oplagt springbræt til VØP (Vojens øvede piger). Der vil derfor være noget at arbejde hen imod i løbet af sæsonen.
Udover målrettet træning, lægger vi vægt på et godt socialt sammenhold på holdet.
Åbne træninger:
Onsdag d. 19. September kl. 18:00-19:30
Onsdag d. 26. September kl. 18:00-19:30
Holdstart:
Onsdag d. 3. oktober fortsat ligeledes
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

12. VØP- Vojens Øvede Piger (H12)
VØP - Vojens Øvede Piger - Udtagelseshold

Onsdag kl. 19.30 - 21.30 på VGIE, i spejlsalen 
 
Vær velkommen til Danmarks labreste gymnastikhold. VØP er klar med endnu en fed sæson hvor vi vil udfordre dig både teknisk og fysisk indenfor gymnastikkens verden. 

Jeg hedder Selma Lind Geirsdottir, er 21 år og er vild med alt hvad gymnastikken indeholder. Jeg er nyansat gymnastiklærer på Agerskov Ungdomsskole og har netop afsluttet et semester på gymnastikhøjskolen i Ollerup på rytmelinjen. Jeg ser rigtig meget frem til at skulle videregive en masse godter til jer!
Mine rødder har jeg i gymnastikken og har de seneste par år været gymnast på rep-hold og andre øvede hold.

Der vil i løbet af sæsonen være nogle lækre gæsteinstruktører som vil kigge forbi. Iblandt dem vil selveste Maren Mols være der fast de første par måneder af sæsonen!

VØP er et 16+ hold og ALLE er meget velkomne til både fortræninger og udtagelse. Det er altid sundt at opleve en udtagelse uanset, hvad udfaldet bliver.

Fortræninger:
Onsdag d. 5/9 fra 19.30-22.00
Onsdag d. 12/9 fra 19.30-22.00

Udtagelse:
Lørdag d. 15/9 fra 10.00-18.00

Kom og ha’ det sjovt! Vi glæder os til at se dig til fortræning og udtagelse !

Praktiske oplysninger:

Træningssted: Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole, Ungdomsskolevej 8, 6500 Vojens

OBS! Prisen er ikke inkluderet stævner og transport til disse.

OBS! OBS! Prisen er direkte overført fra sidste års budget og der kan derfor forekomme ændringer.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

15. Kidsvolley 0.-5. kl. (H15)
Kidsvolley - 0.-5. kl. piger og drenge
 
Mandag kl. 17.30 - 19.00 OPSTART uge 36
 
Kidsvolley er et spil som efterhånden har eksisteret i mere end 10 år. Kidsvolley er for 0. kl.- 5. kl. Det er et spil som spilles i forskellige levels, hvor alle kan være med. Man lærer volleyball helt fra bunden. I de første levels lærer man at kaste og gribe bolden, som efterfølgende er med til at man lærer de forskellige slag, efterhånden som man rykker op i levels, derved man til sidst har lært det færdige spil. Dog spilles kidsvolley på 4 mands-hold på en badmintonbanen.

Kom og prøv - mottoet ved at spille kidsvolley, er at det skal være sjovt.
 
Prisen er 650, kr., hvoraf  400, kr. er kontingent, resten er til stævnegebyr m.m.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

16. Teenvolley fra 6. kl. (H16)
Teenvolley - 6.-7.. kl. piger og drenge
 
Mandag kl. 17.30 - 19.00 OPSTART uge 36
 
Kidsvolley er et spil som efterhånden har eksisteret i mere end 10 år. Kidsvolley er for 0. kl.- 5. kl. Det er et spil som spilles i forskellige levels, hvor alle kan være med. Man lærer volleyball helt fra bunden. I de første levels lærer man at kaste og gribe bolden, som efterfølgende er med til at man lærer de forskellige slag, efterhånden som man rykker op i levels, derved man til sidst har lært det færdige spil. Dog spilles kidsvolley på 4 mands-hold på en badmintonbanen.

Teenvolley bygger på de samme principper som kidsvolley, og er for piger og drenge som går i 6. kl. og op. Det spilles også på en badmintonbane, men kun med 3 spiller på banen.
 
Kom og prøv - mottoet for kids- og teenvolley er: Den sjoveste sveder. 
 
Prisen er 650, kr., hvoraf  400, kr. er kontingent, og resten er stævnegebyr m.m.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

17. Volley ungdom 8 kl.-16 år (H17)
Volley ungdom 8. kl - 16 år
 
Mandag kl. 17.30 - 19.00 OPSTART uge 36
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

18. Senior volley (H18)
Senior volley - let øvede - dame, herre og mix fra 18 år
 
Mandag kl. 19.00 - 21.00 OPSTART uge 36
 
Vi er en klub som er i vokseværk, siden vi er kommet ind i hallen for nogle år siden. Nu er der plads til alle som gerne vil spille bold, nye som gamle spillere, men også til dig som ikke har prøvet det før. Kom og prøv de første 3 gange gratis og find ud af om det er noget for dig.
 
Prisen er 750, kr. 
Kontingentet er 500, kr. samt 250, kr til stævnegebyr.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)
  Vojens Gymnastik- og Idrætsforening - Brombærvej 21, 2. th - 6100 Haderslev - Tlf: 40893410 en løsning fra Klubmodul