Info

Step-aerobic

 
Tirsdag 19.00 - 20.30 - vi er i gang, men du kan godt hoppe på - prisen finder vi så ud af
 
Holdet er for dig, der kan lide at få pulsen op, sved på panden og træne til musik.
 
Timen vil bestå af opvarmning, stepkoreografi (serie), udholdenheds-/styrketræning og udstrækning.
 
Det er for alle, da koreografien vil være bygget op på en sådan måde at man kan "stige af" på det niveau der passer bedst (lag på lag opbygning).
 
Hvad er step egentlig?
Step er intensiv og effektiv træning på en 10-25 cm høj stepbænk. Steptræning blev opfundet sidst i 1980’erne i USA og er nu udbredt til hele verden.

Step består af gang, step ups, og løfttrin (spark m.m.) i forskellige kombinationer og variationer samt overkropsbevægelser op og ned af en stepbænk. Pulsen er høj, men ledbelastningen er lav. Belastningen kan varieres ved at ændrebænkenshøjde. Har du i forvejen lidt problemer med knæet, bør bænken være så lav som muligt. Step eren aktivitet, som kan udøves af både kvinder og mænd, unge og gamle. Et træningspas består typisk af opvarmning (7-10 minutter), konditions-/koordinationstræning og nedkøling (40-50 minutter) og udstrækning (5-10 minutter). Derudover har jeg medtaget udholdenheds-/styrketræning (20-30 minutter), inden udstrækningen.

Step er især godt for ben og baller, og udføres det rigtigt med sikre trin på stepbænken, er der ikke stor risiko for skader. Det er konditionstræning med trinkombinationer af forskellig sværhedsgrad til musik.

Jeg kører gerne med den samme serie flere gange i træk, da det giver større mulighed for højt tempo og sved på panden.

Der er kun syv grundtrin som let kan læres af alle: Basisstep, step hælspark, step spark, step knæløft, step kick (spark med helt strakt ben, frem, ud eller bagud), step out jack og lungestep. Desuden er basisstep det samme som almindelig gang, bare op, op, ned, ned, og i en typisk steptime er over halvdelen af alle stepmønstre basisstep og gåtrin. Trin med navne som V-step, A-step, T-step, U-step, Z-step, mambo, pivot, jazzstep og stomp er alle gangvariationer.

Det kunne lyde som om step så er dræbende kedeligt, men det er ikke tilfældet. Alle trin, både basisstep og løfttrin, kan varieres og kombineres i en uendelighed… rytmeskift, gentagetrin, drejninger og stilændringer, med funk og latinstil, er med til at gøre step til en varieret og sjov træningsform.

Mange kommer til steptræning for at få rørt hjerte og muskler, men en anden af steptræningens store fordele, i forhold til eksempelvis steptræning på en trappemaskine, er at man også får trænet koordinationsevnen, rytmesans, rumsans og balanceevne, hvilket giver en alsidig og funktionel træning.

Intensiteten i steptræning påvirkes både af bænkhøjden, steptempo, steptrin, antal kilo kropsvægt, fedtfri kropsmasse og benlængde, og faktisk er bænkhøjden sammen med kropsvægten ansvarlig for over ¾ af iltoptagelsen.

Har du lyst til pulstræning til musik, er step alle tiders: Op og ned, frem og tilbage, fra side til side og hele vejen rundt, til motiverende musik og instruktion – så flyver tiden af sted og man kommer i form næsten uden anstrengelse.

HUSK! Gode indendørssko, drikkedunk med vand og et håndklæde, både så du kan tørre svenden af, men også til at lægge ud på måtten til timens sidste elementer.

Vel mødt!
 
Dorte Fink Schultz 
Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen
  Vojens Gymnastik- og Idrætsforening - Brombærvej 21, 2. th - 6100 Haderslev - Tlf: 40893410 en løsning fra Klubmodul